Jegyes-Esküvői fotók

Jegyes-Esküvői fotók

Jegyesfotózás:

 

Igen elterjedt lehetőség, amit nem szabad elmulasztanotok, ha még jegyben jártok. Általában már túl vagytok a gyűrűhúzáson egy közös ebéd, vacsora keretében és készült pár fotó a pillanatról. Telefonnal vagy egy kis géppel készült fotókat visszanézve, esetleg nyomtatva döbbentek rá, hogy nem is sikerültek úgy, ahogy szerettétek volna (életlenek, homályosak, „hopp itt lemaradt a fejem, itt nem látszik a gyűrű rendesen”).
Ilyen és ehhez hasonló rossz élmények elkerülése végett kínáljuk ezt a lehetőséget, minden jegyben járó szerelmespárnak. Tekinthetjük az esküvői fotózás előszobájának is. Így az esküvő napján már felszabadultan, magabiztosan pózoltok.

Még a gyűrűhúzási ceremónia előtt vagytok?
Megoldható, hogy mobil stúdiónkkal kivonuljunk otthonotokba, vagy az általatok kiválasztott helyszínre, így biztosak lehettek abban, hogy éles, kreatív fotók készülnek szerelmetek megpecsételéséről.

Már túl vagytok az eljegyzésen?
Esküvő előtt pár héttel, vagy akár hónapokkal, még a jegyes időszakban kerül sor a fotózásra. Sokatoknál tapasztaljuk, hogy nem voltatok még ilyen jellegű fotózáson, így sok időt fordítunk arra, hogy biztassunk a természetes viselkedésre a kamera előtt. Sokszor halljuk, hogy: ''Nincs jó fényképarcom, rólam nem lehet jó fotót csinálni''. Ez nem igaz! Mindenkiről lehet szép fényképet csinálni. Meg kell találni a megfelelő  beállítást, így szívesen és örömmel készítethettek esküvői meghívót az ekkor készült jegyes fotóitok egyikével. Az ültetőkártyákat, köszönőajándékot is fel lehet dobni egy-egy közös képpel. A közös életetek első napján veletek együtt ünneplő családtagjaitok és barátaitok részére szerezhettek így örömet, örök emléket őrizve a nagy napról.
Közös otthonotok első dísze is lehet nagy méretben nyomtatva.

 

Hol és hogyan zajlik a fotózás?
Telefonon vagy e-mailben megbeszéljük a fotózás helyszínét.  Legjobb, ha olyan helyszínt választotok ami valamiért fontos és kedves számotokra. Pl: ahol először találkoztatok, első randi, közös hétvége, nyaralás, horgászat vagy közös hobbitok, sportotok helyszíne. Lényeg, hogy jól érezzétek magatokat, ne feszengjetek, mert ez a képeken is látszik. Ha nincs ötletetek, egy rövid beszélgetés után segítünk a legmegfelelőbb helyszínt megtalálni.
A fotózás elején, séta közben készülnek az elkapott pillanatok, hogy szokjátok a kamerát, azután a beállított képek. Hozhatjátok akár kis házi kedvenceteket is. Célunk, hogy elkészült képeitek örök emlékeket őrizzenek, sok-sok év múltán is újra fel tudjátok idézni a szerelmes pillanatokat.

A kiválasztott helyszínre akár velünk is tarthattok, útközben remek alkalom kicsit megismerkedni. Így már nem idegenekként kezdjük a közös munkát, hanem egy remek hangulatú pár órát töltünk el együtt. Visszaúton átbeszéljük esetleges kéréseiteket.

Mit vegyetek fel?
Minden a helyszíntől függ. Mindenképpen javasoljuk, ha szabadban szeretnétek a fotózást, hogy kényelmes legyen ülni, állni, túl szűk ruhát ne válasszatok. Színben, stílusban öltözzetek egymáshoz. Ruháitok ne legyenek nagy mintásak, flitteresek, feltűnő színűek, ne vigyék el a hangsúlyt rólatok. Visszafogott pasztell színeket javaslunk, de legyen elegáns. Lábbelit a terepviszonyoknak megfelelőt. Egy rendezett parkot, kastélyt, várat szemeltetek ki hegyszínül? Ott simán megengedhetsz magadnak magas sarkút is, párodnak egy elegáns nadrág és ing a legmegfelelőbb, sötét cipővel. Akár többször is átöltözhettek, elegánsabb ruhákban is pózolhattok. Hajviseletetek, nőknél smink, legyen rendezett, ruhához illő stílusú.

Itt azért csak óvatosan! Volt rá példa, hogy egyszerű nadrág, otthoni blúzocska, hozzá pedig egy fodrász által készített esküvői konty és rengeteg smink. (mindemellett: férfin farmer-póló-edzőcipő, el lehet képzelni milyen ''katasztrofális'' végeredmény születhetett volna).

Mit kaptok végeredményül?
Két külön szemszögből készült, technikailag digitálisan kidolgozott képeket nagy felbontásban, CD-n vagy e-mailben. Csomagválasztás szerinti darabszámban. Lehetőség van zenés slide show (minden esetben Ti külditek a zenét e-mailen), vászonkép, falinaptár, fényképes ajándéktárgy készítésére is. A  számotokra legkedvesebb kép kerülhet esküvői meghívótokra, ültetőkártyára, köszönő ajándékra is egyaránt, melyeket szintén mi készítünk rövid határidővel, így sok időt és pénzt spórolhattok. A képeket digitálisan 2 évig archiváljuk!

 Ajánlatot kérek!

 


Esküvői fotózás:

Házasságkötésetek napja egy új fejezet kezdete közös életetekben. Könnyítés számotokra, ha jegyes fotóitokat is velünk csináltattátok, mivel már nem idegenként kezeljük egymást. Megismertetek és tudjátok, hogy nagyon jó hangulatban, feszengés nélkül telik velünk a közös munka. Más esetben egy személyes találkozó előzi meg, ahol egyeztetjük a kívánságokat és az elképzeléseket. Ezek alapján segítünk a számotokra megfelelő csomagot kiválasztani. A nagy napig telefonos kapcsolatban maradunk, hogy a felmerülő plusz igényeket be tudjuk építeni a fotózás menetébe, illetve a lagzi menetrendjébe. Így a fotózással kapcsolatos stressz minimálisra csökkenthető, elkerülhető. Mivel ketten fotózunk, más szögből látjuk a történéseket, így több szögből kaptok betekintést esküvőtök napjáról. Szeretjük a természetes pillanatokat megörökíteni, nem vagyunk a pózoltatás hívei. Természetesen tudjuk, hogy a beállított képekre is szükség van, amiket kreatív, profi módon készítünk el.

Többnapos sátras lagzi esetén már a készülődés megörökítésével megkezdődhet a munkánk. A menyegző napján akár a sminkesnél, a fodrásznál is kezdődhet a fotózás, a menyecsketánccal bezárólag. Ha valaki csak a beállított és a szertartásokon készült képekre tart igényt, természetesen az is választható. A kreatív fotózásnak csak a képzelet szab határt.

Miért ne hívj meghívott barátot, vendéget fotózni?
Valószínűleg nem rendelkezik az alkalomra tökéletesen megfelelő felszereléssel. 1-2 tartalék fényképezőgéppel, számos objektívvel, amelyeket a különböző helyszínek megkövetelnek, és talán megfelelő tudással, rutinnal és gyakorlattal sem. Más dolog, hogy akkor ő hogyan bulizik felszabadultan? Hiszen azért hívtok vendégeket, hogy veletek együtt ünnepeljenek. Más kellemetlenség is lehet, amire talán nem is gondoltok. Esetleg lemarad egy fontos momentum. Pl: nem lesz meg a képek között a gyűrűhúzás, az első hitvesi csók, búcsú a szülőktől, koccintás… És ne feledkezzetek meg arról sem, hogy a fotós munkája a „kattintgatással” korántsem ér véget. Ott az utómunka a tökéletes eredmény érdekében: profi digitális programok ismerete, precizitás, ami valljuk be, rengeteg időt igényel. Ha ezek a képek nem minőségiek, nem fogtok jó kedvvel visszatekinteni a napra, még ha minden más jól sikerült is. Utólag szóvá téve, a minőségen már nem tudtok változtatni. A nagy napotok egyszeri, megismételhetetlen.

Miért fontos profi fotósra bízni nagy napotok fényképezését?
A szerelem, a boldogság és az elkötelezettség az esküvőben teljesedik be. Egy gyönyörű történet, melyet az elkészült fényképek mesélnek el. Évek múlva az emlékek halványodnak-fakulnak, de a fényképalbumot lapozva megelevenednek az esküvő pillanatai.

Mikor lehetséges a kreatív fotózás?
Az esküvő napján, még a szertartások előtt, vagy előtte-utána egy nappal. Több helyen tapasztaltuk, hogy előre be nem kalkulált okokból: nem érkezik meg időben a menyasszonyi csokor, nincs időben feldíszítve az autó, így a tervezettől kevesebb idő jut, marad a beállított képek elkészítésére. Ez senkinek nem jó. Van, hogy csak ilyenkor derül ki, hogy másik napra kell tenni a fotózást. A kapkodásnak sosincs jó vége. Nem beszélve arról, ha nem a közelben van a kiválasztott helyszín, az oda- és visszaút idejét mindenképpen vegyétek figyelembe. A szertartások után már nem igazán ajánlatos, maximum pár kékórás, naplementés képre lesz idő, amiket szintén szép emlékként őrizhettek meg első közös albumotokban.

Jó tanácsok!
Főleg ha nem kis szűk családi körben ünneplitek az esküvőtöket, érdemes esküvőszervezőt, ceremóniamestert, vőfélyt fogadni. Miért is? Mert minimálisra csökkenthető az idegesség: ugyan mit felejtettetek el megrendelni, elintézni. Rengeteg terhet vesznek le vállaitokról, hogy ti minél pihentebbek legyetek a nagy napon. Javaslunk forgatókönyvet írni az események sorrendjéről, helyszíneiről (pontos címekkel, elérhetőségekkel), amit nekünk, fotósoknak is küldjetek el, hogy összehangoltan tudjunk együtt dolgozni, nem zavarva a másik munkáját. A szervezetlenség, a sok bonyodalom visszatükröződik képeiteken is. Az is fontos, hogy ha sokat vállaltok magatokra a szervezésből, nem fogtok fitten, kipihenten ragyogni a képeken sem.

Mit kaptok végeredményül?
Két külön szemszögből készült, technikailag digitálisan kidolgozott képeket nagy felbontásban, CD-n vagy e-mailben. Csomagválasztás szerinti darabszámban. Lehetőség van zenés slide show (minden esetben Ti külditek a zenét e-mailben), vászonkép, falinaptár, fényképes ajándéktárgy készítésére is. A képeket digitálisan 2 évig archiváljuk!

Ajánlatot kérek!

 

Tőletek hallottuk:
Fotósoknál tapasztaljátok, hogy feltüntetik az ajánlatban (rosszabb esetben a fotózás után szembesültök vele), hogy az elkészült képeket pl. saját weboldalra publikálják, vagy pedig borsos plusz költséget számítanak fel, ha ehhez nem járultok hozzá. Mi tiszteletben tartjuk, ha nem szeretné a megrendelő, hogy megjelenjenek a képei. Plusz költséget nem számolunk fel a fotózáskor. Természetesen nagyon örülünk, ha engedélyeteket adjátok, hiszen ezzel a mi munkánkat segítitek. Több esetben egy sorozatból csak egy-két képre kapunk engedélyt, amit szám szerint feltüntetünk. Minden esetben írásos engedélyt írunk 2 példányban, az esetleges viták elkerülése végett.

 


Tovább a kategóriában: « Gyermekfotók Kismama-pocakfotók »

© Copyright 2014 Vipfoto.hu. All Rights Reserved
Webmester