Kismama-pocakfotók

Kismama-pocakfotók

Kismamafotózás:

Egy nő életében a várandósság minden pillanata maga egy csoda. Az első ultrahangos felvétel, majd amikor a magzat először mozdul meg a pocakban, felejthetetlen élmény. Ez az érzés ugyan megmarad emlékeinkben, de megmutatni majd a gyermeknek, később az unokának, fényképen lehet. Ezért érdemes a boldog babavárás pillanatait megörökíttetni," képbe zárni", melyek hűen tükrözik a kismama boldogságát. Örökre megmaradnak, amiket bármikor elővehetünk.
Szülőként tapasztalatból tudom, nem szabad kihagyni, hogy  profi fotósorozat  készüljön. (17 évvel ezelőtti, saját fotóalbumban sajnos csak egy-két melegítőnaci-póló változat van.) Eljön a nap, amikor a domborodó pocak eléri azt a méretét, hogy rövid időn belül napvilágra kívánkozik pici lakója. A terhesség 7. hónapjától ajánljuk a fotózás időpontját, mivel a pocak mérete ilyenkor már megfelelő, és a kismama ilyenkor van a legjobb formában, könnyebben mozog, nem kényelmetlenek bizonyos testhelyzetek. Ilyenkor készülnek a  legtermészetesebb és legszebb fotók. A 9. hónap közepe után már nehézkesebb a mozgás, több kiló felszalad, esetleg dagadt a láb, nyűgösebb a kismama, eljön a "már sehogy se jó" időszak, terhessé válik az állapot; ez a képeken is visszaköszön, természetesen vannak kivételek. Érdemes tehát nem az utolsó pillanatokra hagyni a fotózás időpontját, mivel a 40. hétre születés nem szentírás. Nagyon fontos számunkra, hogy a fotózás ne szorongva, feszengve teljen, semmi nem muszáj.

Célunk, hogy az elkészült képek hűen tükrözzék nőiességed áldott állapotodban, hogy pár év múltán is boldogan nézhessétek vissza képeiteket, amiken maximálisan természetesen magatokat adjátok.

Modern világot  élünk… Egyre több igény van akt, fél akt kismamafotóra is. Ez természetesen kérhető, pontosan megbeszélve, mit fogunk csinálni; intim testrészek ízlésesen sejtetve, eltakarva, kevésbé világítva.

Számítógépen, másról készült fotókat igény esetén megmutatunk, hátha kedvet kapsz egy-egy olyan beállításhoz, amire nem is gondoltál volna, ezért még egyszer átbeszéljük a fotózás menetét.

Fotózás után megbeszéljük, szeretnél-e esetleg fekete-fehér képeket, nagyítást, fényképes ajándéktárgyat.

Érkezhetsz egyedül, pároddal:
Megbeszélés kérdése, hogy milyen stílus áll hozzátok legközelebb, hogy a legtermészetesebb eredményt lássuk vissza az elkészült képeken, melyek ékei lesznek a közös családi albumnak. /Bensőséges, romantikus összebújós, apró pici puszis…/
Jöhetsz hozzánk barátnőddel, de akár a nagyobb gyerkőcöt is hozhatod, így még meghittebb fotók készülnek, még oldottabb hangulatban.

Mit hozz magaddal:
Ruhával és kiegészítővel (egyedi, csipke kismamaruha, többféle pocakpánt, virágos fejdíszek, kis cipők) készülünk mi magunk is, de mindenképp hozd el kedvenc ruhádat, ékszereid, bármit, amihez kötődsz, így az elkészült képek még természetesebbek lesznek. Fontos, hogy saját ruhád ne legyen nagy mintás, flitteres, feltűnő, hanem lehetőleg egyszínű. Kényelmes legyen ülni, állni egyaránt. Ha hosszabb  egyberuhát választasz, ne legyen bő, hiszen a pocakot kiemelni szeretnénk, nem eltakarni. Higiéniai okokból fehérneműt hozz, akár többet is, különböző színű ruhák miatt, az esztétikus képekért.

Ha pároddal, nagyobb gyerkőccel érkezel és közös képeket is szeretnétek, mindenképp színben harmonizáló ruhát és felsőt válasszatok. Egyszínű vagy sötét árnyalatú farmer, leggings, hosszú ujjú kivágott felső, fiúknak farmer és ing a legjobb választás. (Igény esetén fehér póló méretsor rendelkezésre áll, 2 évestől a 3xL-es méretig.) Érdemes a kezek, körmök ápoltságára fotózás előtti napokban odafigyelni, főleg a kispapánál: a fotókon esetenként közelről látszanak, retusálással nem lehet mindent eltüntetni. Kérjük, érkezz pihenten, tisztán, ápolt hajjal, esetleg sminkkel. Egy szép smink, frizura magabiztossá tesz, és jobban kiemeli a kismama szépségét. Igény esetén sminkes kérhető.

 

Hol zajlik, meddig tart a fotózás?
Fotók készülhetnek otthonodban, a szabadban, vagy pásztói műtermünkben, kellemes, családias környezetben. Profi világítással, többféle háttérrel, hogy a legjobb minőségben adhassuk át nektek csodás képeiteket. Ezt a kényelmes lehetőséget ajánljuk leginkább, mivel kevés olyan hely van, ahol minimum 3m x 3m-es helyet tudnak biztosítani (háttértartó állványnak, lámpáknak), nem beszélve az időről (min. 1-1,5 óra), ami a ki/bepakolás, össze/szétszerelés, és a költségeket is növeli egy kitelepülés.
Műteremben, a fotók mennyiségétől függően: 2-3 óra.

Mit kapsz végeredményül?
Mivel a kismama bőrét megviseli a várandósság, így utómunkára nagy szükség van, nem szép, ha foltos, ráncos, csíkos a bőr. Ezekre nagy hangsúlyt fektetünk, megtartva a természetes vonásokat, mimikát (nem szeretünk agyonretusálni). Az elkészült képeket digitálisan, nagy felbontásban küldjük el, vagy írjuk CD-re. Lehetőség van az elkészült képekből: zenés slide show (minden esetben Ti külditek a zenét e-mailben), vászonkép, fényképes ajándék készítésére, akár utólag is, mivel a képeket 2 évig archiváljuk.

Tetszettek az elkészült képek?
Ebben az esetben érdemes időpontot egyeztetni, hogy "szemetek fényéről" újszülött fotósorozatot tudjunk készíteni. :)

Ajánlatot kérek, időpontot foglalok!

 

Tőletek hallottuk:
Fotósoknál tapasztaljátok, hogy feltüntetik az ajánlatban (rosszabb esetben a fotózás után szembesültök vele), hogy az elkészült képeket pl. saját weboldalra publikálják, vagy pedig borsos plusz költséget számítanak fel, ha ehhez nem járultok hozzá. Mi tiszteletben tartjuk, ha nem szeretné a megrendelő, hogy megjelenjenek a képei. Plusz költséget nem számolunk fel a fotózáskor. Természetesen nagyon örülünk, ha engedélyeteket adjátok, hiszen ezzel a mi munkánkat segítitek. Több esetben egy sorozatból csak egy-két képre kapunk engedélyt, amit szám szerint feltüntetünk. Minden esetben írásos engedélyt írunk 2 példányban, az esetleges viták elkerülése végett.

 


Tovább a kategóriában: « Jegyes-Esküvői fotók Portréfotók »

© Copyright 2014 Vipfoto.hu. All Rights Reserved
Webmester