Újszülött-babafotók

Újszülött-babafotók

Újszülöttfotózás:


A kis pocaklakó születése a legboldogabb pillanat egy pár életében. Miután a család szeme fénye a családi fészekbe kerül, és az édesanya kipihente a szülés fárasztó, de boldog pillanatait, itt az ideje, hogy megörökítsük a legkisebb családtagot. A baba kezei, lábai, édesen ráncos bőröcskéje nem sokáig marad ennyire láthatóan gyűrött és pici. Ilyenkor még könnyen felveszik a magzatpózt, aranyos pózokba hajtogathatók és nagyon hajlékonyak, könnyen bealszanak édes kis pofikat vágva. Kihagyhatatlanok ezek a pillanatok, meg kell őket örökíteni, s majdan nagy örömmel már együtt nézegetni, unokának mutogatni.

Hatalmas felelősség egy pici baba fényképezése, így mindig kellő odafigyeléssel vigyázunk a baba biztonságára. Gyakorlott szülőként teljes biztonsággal vetkőztetjük-öltöztetjük, tesszük ide-oda, fordítjuk mutatós pózokba. Sohasem helyezzük olyan testhelyzetbe, hogy kényelmetlen legyen vagy fájjon neki. Nem szeretjük a sablonos képeket, igyekszünk mindig egyedit alkotni. Természetesen, ha valamilyen pózhoz ragaszkodtok, megoldjuk.

Tisztában vagyunk vele, hogy minden újszülött más és más, nem feltétlenül alszanak olyan mélyen, hogy egy-egy pózban ne ébredjenek fel, így sokkal több idő egy sorozat elkészítése. Nem stopperoljuk az órát, és nem mondjuk, hogy letelt az idő, majd választunk abból, ami van. Megbeszélés kérdése, hogy csak a piciről szeretnétek egy sorozatot, vagy a szülők, nagyobb gyermek, esetleg nagyszülők is szerepeljenek. Csomagajánlatainkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Érdemes a szülés előtt 1 hónappal időpontot foglalni. :)


Az újszülött maximum 10 napos koráig vállaljuk a fotósorozat készítését.


Hogyan zajlik, meddig tart a fotózás?
Telefonon vagy e-mailben időpontot egyeztünk, a baba születése előtt pár héttel, vagy akár több hónappal. Érdemes több időponttal is bebiztosítani magatokat és azonnal szólni, ha megérkezett a pici.

Kényelmesebb, gyorsabb, ha pásztói műtermünkben zajlik a fotózás családi, otthonos környezetben, 2-3 órában.
Többféle háttérrel, kellékkel (sapik, bugyolálók, kosarak, plüssök...) és állandó 22-25 fokos hőmérséklettel várunk benneteket. Meztelen képeknél még melegebb szükséges, amiről szintén gondoskodunk. A foltos, kipirosodott bőr nem szép látvány, ha visszaköszön a képeken. Arra is gondosan ügyelünk, nehogy megfázzon a baba. 

Kellékeinket használat után mindig mossuk, fertőtlenítjük.

Minden baba más, az időt nem stopperrel mérjük, türelmesen kivárjuk, amíg elalszik, megnyugszik. Ilyenkor lehet a legédesebb fotókat elkészíteni.
Pelenkázási, etetési lehetőség biztosított.

A pici bioritmusához igazodva 2,5-3 órában, akár a családi fészekben is elkészítjük a fényképeket. Mobil stúdiónkkal  kitelepülünk otthonotokba, ruhákkal és kellékekkel együtt. Lehetőleg szoptatás után, mert ilyenkor képesek órákig aludni. Itt számolni kell a kitelepülési költséggel, a helyigényünkkel, ami min. 3x3 méter (háttértartó, lámpák),  beállításuk plusz 1,5 óra a fotózáson kívül.

Mit adunk át?
A fotózás során sok fotó készül. Kiválasztjuk a legjobb képeket, melyeket retusálva, nagy felbontásban adunk át CD-n, vagy küldünk át e-mailben.
Minden esetben ajándékba adunk egy-egy "megérkeztem"-képeslapot és montázst papír alapon. Nyers képeket külön kérésre sem adunk oda! Lehetőség van az elkészült képekből vászonkép, fényképes ajándékok, falinaptárak rendelésére, akár utólag is, mivel a képeket 2 évig archiváljuk.

 Ajánlatot kérek!

 

 

Babafotózás:


3
-6 hónapos korig:
Babafotózásra a legjobb időszak 3 hónapos kortól van. Szemünk fényei ilyenkor már mosolyognak az édesanyjukra, emelgetik csöpp kis kezeiket, lábaikat. Hasra fordulva már képesek fejüket biztosan megtartani, jókat kacarászni. Ebben a korban a legkönnyebb mosolyt csalni az arcukra, nevetésre késztetni őket. Minden baba másként bírja a fotózást, türelemmel kivárjuk a legszebb, legmókásabb pillanatokat. Különleges szemszögből örökítjük meg közös pillanataitokat, stúdióvilágításainknak köszönhetően garantáltan éles képeket kaptok végeredményül.

6-9 hónapos korban általában már ülni is tudnak. A sok-sok csilingelő kacaj és mosoly, a mókásan hurkás kezek-lábak korszaka ez.

9-12 hónap között már igencsak figyelni kell rájuk, hiszen eljön az a korszak, mikor már kúsznak-másznak. Elkezdődnek a birkózások apával vagy a kedvenc plüss állatokkal. 1 évesen a szülinapi tortás fotókat ajánljuk leginkább. 
Kérjük, olvasd el az alábbi információkat, tanácsokat; sok kérdésre választ kapsz belőlük, de bármi kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot.


Hol, hogyan, meddig tart a fotózás?

Telefonon vagy e-mailben időpontot egyeztetünk. A szülők tudják legjobban, melyik napszak a legalkalmasabb, így nem mi mondjuk meg, mikor gyertek, kivéve, ha az időpont foglalt, ilyenkor más napot javaslunk.

Kényelmesebb, gyorsabb, ha a műtermünkben zajlik a fotózás, baba- és gyermekbarát, otthonos környezetben igény szerint 1,5-2 órában.

Többféle háttérrel, kellékkel (sapik, ruhaszettek, szoknyák, kosarak, lámpás, láda, plüssök) várunk. Évszaknak, alkalomnak megfelelő kellékekkel is készülünk (születésnapi, anyák napi, húsvéti, nyári virágos, tavaszi, halloweeni, adventi, karácsonyi).

Kellékeinket használat után mindig mossuk, fertőtlenítjük.

Gyakorlott szülőként minden esetben arra törekszünk, hogy gyermeked biztonságban legyen, hiszen tudjuk, a szemetek fényét bízzátok ránk. :) Gondosan ügyelve, nehogy megfázzon, állandó 23-25 fok meleget biztosítunk.

Fontosnak tartjuk a fotózásra fordított időt, nem stopperolunk, hiszen a kész képekkel megrendelőinknek maximálisan elégedettnek kell lenniük. Nem vagyunk hívei a fél órás kattintgatásnak, „majd jó lesz az a 10 kép, jön a következő család”...

Két fotózás között 1,5-2 órás szünetet tartunk, hiszen mi sem állhatunk éhesen, fáradtan a kamerák mögött.
Pelenkázási, etetési lehetőség biztosított.

Hogyan készüljetek?
Az anyuka öltözete legyen egyszínű, kerülje a nagy mintás, gyöngyös, flitteres ruhákat. Ha testvérrel, apával is készülnek képek, kérjük, hogy a ruhaválasztásnál figyeljetek, hogy színben összeillő darabokat hozzatok. Egyszínű vagy sötét árnyalatú farmer, leggings, hosszú ujjú  felső, fiúknak farmer és ing a legjobb választás. Fehér pólóból méretsor rendelkezésre áll 2 évestől 3xL-ig. Nagyon fontos: pár nappal a fotózás előtt a kezek, körmök ápoltságára odafigyelni, mivel készülnek közeli képek is (pici kezecskéje, szülők keze), valamint ápolt külsővel, hajjal kérünk megjelenni mindenkit. Babának cumi mindig jól jön :)

Mit adunk át?
A fotózás során sok fotó készül. Kiválasztjuk a legjobb képeket, melyeket retusálva, nagy felbontásban adunk át CD-n, vagy küldünk át e-mailben.
Minden esetben ajándékba adunk: egy képeslapot és fotómontázst papír alapon. Nyers képeket külön kérésre sem adunk oda! Lehetőség van az elkészült képekből zenés slide show (minden esetben Ti külditek a zenét e-mailben), vászonkép, fényképes ajándék, falinaptár rendelésére, akár utólag is, mivel a képeket 2 évig archiváljuk.

Ajánlatot kérek!


Tőletek hallottuk:
Fotósoknál tapasztaljátok, hogy feltüntetik az ajánlatban (rosszabb esetben a fotózás után szembesültök vele), hogy az elkészült képeket pl. saját weboldalra publikálják, vagy pedig borsos plusz költséget számítanak fel, ha ehhez nem járultok hozzá. Mi tiszteletben tartjuk, ha nem szeretné a megrendelő, hogy megjelenjenek a képei. Plusz költséget nem számolunk fel a fotózáskor. Természetesen nagyon örülünk, ha engedélyeteket adjátok, hiszen ezzel a mi munkánkat segítitek. Több esetben egy sorozatból csak egy-két képre kapunk engedélyt, amit szám szerint feltüntetünk. Minden esetben írásos engedélyt írunk 2 példányban, az esetleges viták elkerülése végett.

 


Tovább a kategóriában: Gyermekfotók »

© Copyright 2014 Vipfoto.hu. All Rights Reserved
Webmester